perjantai 28. tammikuuta 2011

Heips vaan kaikille!

Päivä 8 hiipii kohti loppuaan ja ajattelin nyt vihdoinkin aloittaa asioiden kokoamisen tänne blogiin. Ollaan oltu täällä tosiaan vasta reilu viikko, mutta niin paljon on jo kerennyt tapahtua siinä ajassa! En ees oikein tiedä, mistä aloittaa, mutta eihän toki kaikkea tarvitse yhteen postaukseen kirjoittaakaan. En sitten ole mikään kirjoittajatyyppi, ikinä en ole päiväkirjaakaan tai mitään vastaavaa saanut aikaiseksi, mutta katsotaan jos tästä nyt tulisi jotain :) Lisäki voisin huomauttaa, että matkalla en ole yksin vaan kaksin, sillä meitähän lähti Jyväskylästä kaksi kaverusta tänne, joten kun kirjotan monikossa "me" niin se on sit se Karhun Annu, johon viittaan ;)

Eli siis saavuimme tänne Madridiin keskiviikkoiltana 19. pvä ja tarkoitus on viettää täällä koko kevät aina kesäkuulle asti kunnes lukukausi on pulkassa. Täällä espanjassa on nyt tammikuulla menossa viime lukukauden tentit ja sit uusi alkaa helmikuussa. Meidänkin luennot alkavat siis 7 päivä ja koko helmikuun saamme kuulemma valita sopivia kursseja ja sitten vasta maaliskuussa päättää mitä halutaan. Kuullostaa just hyvältä!

Alun vaikeuksiltakaan ei olla vältytty. Meitä piti olla joku asunnolla vastassa, jotta pääsisimme sisään, mutta kun vihdoin pääsimme väsyneenä perille, lukuisista ovikellon painalluksista huolimatta kukaan ei tullut avaamaan. Soitettuamme vuokraisännälle, hänen ohjauksestaan, menimme vastapäiseen tarvernaan oottamaan, että joku tulee päästämään meidät sisään. No ei siinä mitään, koska hauskaa oli. Valitettavasti raha-asiatkaan eivät menneet aivan niinkuin sovittiin, mutta vuokra sentään on sen verran, mitä meille lupailtiinkin. Tämän tammikuunhan asumme samassa huoneessa, koska oma huoneeni (se pienempi) ei ole vielä vapaa. Tääl asuu 6 muutakin nuorta, joten vilinää ja vilskettä riittää :D Tääl on pitkiä käytäviä ja sit niitten varrella huoneita ja tietty vessa ja keittiö. Laitan kuvia sit jossain vaiheessa kämpästä ja paljon muustakin, ettei käy ihan tylsäksi tää. Kämpässä parasta on sen etäisyys keskustasta; alle kilometrin päässä on Sol, joka on siis Madrdin ihan ydinkeskusta ja semmonen isompi aukio. Kävellen siis pääsee 10 minuutissa aivan Madridin sydämeen ja tässä ympärilläkin on toki paljon hienoja katuja ja paljon nähtävää. Ollaan Annun kaa kävelty paljon ja välillä sitten liikuttu myös metrolla, mikä on helppoa ja kätevää. Pyritty kävelemään senkin takia paljon, että siten näkee sitten paljon muutakin kuin metrossa maan alla.

Ensi vaikutelma Madridista on ollut ehdottomasti positiivinen. Kaupunki on paljon nätimpi kuin osasin kuvitellakaan ja jatkuvasti huomaan ihailevani pikkukatuja ja niitä suurempiakin, pieniä puttiikkeja, arkkitehtuuria sekä tietysti espanjalaisia tavernoita ja ruokapaikkoja. Kuvia laittelen sitten myöhemmin. Täällä kaupungissa kyllä riittää varmasti nähtävää ja koettavaa niin paljon, että 5 kuukautta saattaa olla liian lyhyt aika. Haluasin myös piipahtaa Madridin ulkopuolella pienimmissä kaupungeissa, kuten Toledossa, ja ilmeisesti sinne myös pääsemme vaihtareille tarkoitetun matkan muodossa helmikuun 20. pvä, mutta siitä sitten enemmän kun se on ajankohtaista.

Valitettavasti on myös totta, että kun on miljoonakaupungista kyse, niin myös mukaan mahtuu sitten niitä surullisenkuuluisia laukkuvarkaitakin sekä muita epärehellisiä ihmisiä. Ite sain kokea tämän kantapään kautta, kun kahvilassa ollessani laukkuni varastettiin aivan jalkojeni juuresta! En ollu uskoa todeksi, kun tajusin, mitä oli tapahtunut. Siitä sitten poliisilaitokselle rikosilmoitusta tekemään, jonka sain ensin onneksi tehdä englanniksi puhelimitse, jonka jälkeen virkailija kutsui minut/meidät luokseen ja menimme läpi tapahtumat ja tarkistimme tiedot oikeiksi. Tämä keskustelu käytiinkin sitten ihan espanjaksi; onneksi poliisitäti oli mukava ja ymmärtäväinen. Syksystä asti täällä ollut Anna-Kaisa oli meille korvaamaton apu, koska vaikka espanjaa olemmekin opiskellut joitakin kursseja, on espanjankieliseen maahan ja arkeen tottuminen ottanut välillä koville. Täällähän ei englantia osata kovin hyvin, jos juuri ollenkaan, joten kevään aikana ei ainakaan espanjan harjoittelusta tule puute. Hienoa, että vihdoinkin tätä kaunista kieltä pääsee oppimaan sitten ihan kunnolla!

Loppuun laitan vielä yhden kuvan Solilta, josta jo puhuinkin. Kerron sitten seuraavassa postauksessa lisää kaikista asioista, mitä olemme täällä jo kokeneet ja nähneet, mutta nyt hyvät yöt ja heipat!

4 kommenttia:

  1. Onnea ekan blogitekstin johdosta, Ninzuka! :)

    VastaaPoista
  2. Noita laukkuvarkaita täällä riittää, valitettavasti! :( Minunkin laukku varastettiin joulukuussa internet-mestassa. Kaikki tapahtui niin nopeasti ja ammattimaisesti,ihan kuin taikatemppuna. Mulla oli kans laukku jaloissa ja kun minuutin-parin ajan juttelin paikan työntekijälle, laukkuni oli viety. En nähnyt ketään liikkuvan lähellä minua joten edelleen tuntuu uskomattomalta ajaltella, että kuinka se tapahtui.

    Sain tosin oman laukkuni takaisin viikko sitten, kun poliisi toi sen ovelleni. Kaikki muu oli tallella paitsi kännykät (2), iPod, rahat, kynäpenaali (?!) ja pankkikortti. Erikoista kyllä, varkaat olivat jättäneet mulle lompakosta tärkeitä kortteja kuten mm. opiskelijakortin ja pressikortin.

    Mun espanjalainen kaveri sanoikin, että on tyypillistä, että laukusta otetaan arvotavara ja sitten hylätään se sellaiseen paikkaan, josta joku palauttaa sen mahdollisesti poliisiasemalle. Joten toivotaan, että sinäkin vielä saat oman laukkusi takaisin.
    Tsemppiä! :)

    Anita

    VastaaPoista
  3. Anita, kiitti! Vähän lähti sultakin helposti tuo laukku :O On ne niin ovelia. Muistelinki et luin facebookista sillon et se pöllittiin mut toi on kyllä ihan mieletöntä tuuria et sait sen myös takas, niin et siellä oli viel korttejakin jälellä. Voihan sama tietty tapahtuu mullekin, mut jotenki on nyt vaan semmonen fiilis et sinne meni. Mut toisaalta, jos se varas ei oo sitä heittäny mihinkään roskalavalle vaan just jättäny johonki mistä sen vois joku kiltti tyyppi löytää ja kiikuttaa polisiasemalle, niin olisin kyl tosi onnellinen. Thumbs up! ;)

    VastaaPoista